Ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θαλάσσης
Τμήματα Ανοικτής Θαλάσσης
Ο Ν.Α.Ο.Β.Β. λειτουργεί από το 2002 τη σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.
Ο διευθυντής της σχολής Τάκης Βάμιαλης και οι έμπειροι εκπαιδευτές συνεργάτες του, αναλαμβάνουν να σε ξεναγήσουν στο μαγικό κόσμο της ιστιοπλοΐας με τα ολοκαίνουργια σκάφη μας. Από τη σχολή μας έχουν ήδη αποφοιτήσει 495 μαθητές από τα τμήματα αρχαρίων και αρκετοί ακόμα από τα τμήματα προχωρημένων.
Επίσης στα αγωνιστικά τμήματα οι μαθητές που συμμετέχουν, έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία του πραγματικού αγώνα αφού έχουν προηγηθεί κάποιες προπονήσεις στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα. Τέλος τα εβδομαδιαία και τριήμερα εκπαιδευτικά ταξίδια σου δίνουν τη χαρά να απολαύσεις την ομορφιά των ελληνικών θαλασσών παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων.
Τι περιμένεις λοιπόν;
Αν είσαι άνω των 16 και κάτω των 86 ετών, σε περιμένουμε για ν’ ανοίξουμε μαζί πανιά! Το δίπλωμα που θ’ αποκτήσεις θα σου δώσει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις με οποιοδήποτε ιστιοπλοϊκό, δικό σου ή νοικιασμένο, και να χαρείς τις ομορφιές των ελληνικών (και όχι μόνο) θαλασσών!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται οι εξής σειρές μαθημάτων:
- 4 Μαρτίου – 17 Μαΐου
- 8 Μαΐου – 30 Ιουνίου
- 1 Ιουλίου – 30 Ιουλίου (ταχύρυθμο)
- 16 Σεπτεμβρίου – 11 Νοεμβρίου
- 12 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου (ταχύρυθμο)
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η πρακτική εκπαίδευση των μαθητών επιτυγχάνεται εν πλω σε 8 μαθήματα εκ των οποίων τα 2 είναι νυχτερινά, προκειμένου οι ίδιοι να εξοικειωθούν με την νυκτερινή πλεύση, την διατήρηση της πορείας μόνο με την πυξίδα, την αναγνώριση φάρων και την ερμηνεία των φώτων άλλων πλοίων. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή από τις 11:00 ως τις 19:00 με προορισμό νησιά του Σαρωνικού. Τα τμήματα είναι ολιγάριθμα – 7-8 άτομα ανά σκάφος- και οι μελλοντικοί ιστιοπλόοι εξοικειώνονται με
- τη χρήση του πηδαλίου,
- των πανιών,
- της πυξίδας,
- τους ναυτικούς κόμπους,
- την εύρεση πορείας επί χάρτου,
- την τήρηση προτεραιοτήτων τους χειρισμούς εντός των λιμανιών (λύσιμο, δέσιμο) καθώς και
- με την αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου (άνθρωπος στη θάλασσα, επικοινωνία με πομποδέκτη VHF).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του εκπαιδευτή Τάκη Βάμιαλη – www.skipper.gr